Warning: Illegal string offset 'old_url' in /home/medizhu1/public_html/core/class.seo.php on line 261
5 dolog, amit nem tudtál a fogkőleszedésről

5 dolog, amit nem tudtál a fogkőleszedésről

2016. 05. 09., Hétfő

 

24 óra alatt a megmaradt lepedék fogkővé alakul.

  1. A fogkövet a fogmosás nem távolítja el.
  2. A lepedék csak helyes fogmosási technikával távolítható el alaposan, de az emberek 99%-a nem helyes technikával mos fogat.
  3. A fogkőtől az íny nem tapad hozzá a foghoz, visszahúzódik, ez az ínysorvadás, másnéven csontpusztulás. Következménye a foghullás.
  4. A foghiányt már csak fogpótló kezelésekkel van lehetőség orvosolni (híd, műfogsor), melyek minden esetben költségesebb beavatkozások, mint a meglévő fogak jó állapotban tartása (fogmegtartó -, megelőző kezelések).
  5. A fogkőleszedés minden fogászati kezelés 0. lépése, illetve a problémák 90%-ának kiváltó oka. Tehát a fogkőleszedés nem megkerülhető kezelés, mindössze halogatható. A halogatással vállaljuk a foghullás következményét (4. pont).

 

Ajánlatos 3 havonta meglátogatni egy fogorvost fogkőleszedés vagy legalább állapotfelmérés céljából.

 bejelentkezem.png

 

A fogkőeltávolítás alapvető fogászati beavatkozás. A fogkő a vízkőhöz hasonló anyag, amely a fog és az íny találkozásánál a fognyakon megtapad. Tisztítása nehéz, a fogkővet fogkefével, további otthoni szájhigiénés módszerekkel nem lehet eltávolítani. Kezelését nem szabad elhanyagolni, mivel a szétterjedő fogkő a fogíny és a fogágy mentén kellemetlen gyulladásokat okoz. Az íny a fogmosások alkalmával vérezni fog, sorvadni kezd, majd eltávolodik a fogaktól, leválik róla, ezáltal a gyulladás egészen a mélyebb szövetekbe is átterjed. Idővel a csont pusztulása is elkezdődik, a fogak kilazulnak és kiesnek.

 

depuralas-elotte_utana.jpg

 

Célszerű rendszeresen, napi 3 alkalommal fogat mosni és 3 havonta dentálhigiénikushoz ellátogatni aktuális depurálásra, hétköznapi nevén: a fogkőleszedésre. Ha Ön

  • NEM csak 1-2 alkalommal mos fogat naponta,

  • NEM rendszeresen fogyaszt alkoholt,

  • NEM rendszeresen dohányzik,

akkor lehetséges, hogy elég a félévenkénti kezelés is.

 
bejelentkezem.png
 
 
Szeretne hozzájutni hasonló tájékoztatókhoz, netán kedvezményes ajánlatokhoz?